Forebyggende research

Slikproducenten Katjes lancerede for nyligt en kampagne, der skal bringe fokus på, at deres produkter er vegetariske og fremstillet uden brug af animalsk gelatine. Kampagnen består af TV og OOH og henvender sig med sit lyserøde univers især til kvinder.

 

En af de personer, der vises i kampagnen, er en tilsyneladende muslimsk kvinde, der med ro i sindet kan spise Katjes, da deres slik som et vegetarisk produkt ikke indeholder svinekød. Dermed vil Katjes vise, at deres produkter er for alle. Dette har dog udløst både politisk debat og diskussioner på sociale medier om, hvorvidt Katjes forsøger at snige halalprodukter ud til forbrugerne – samtidig med at det også viste sig, at kvinden på plakaten ikke er muslim og ikke normalt bærer tørklæde. En opdagelse, der kan knække troværdigheden for enhver kampagne.

 

Med den rette research kan du sikre dig, at din kampagne ikke skaber grobund for diskussioner, der stjæler fokus og sender brandet i en uheldig retning. Videointerviews med eksempelvis vennepar på tværs af landet ville have været et godt udgangspunkt i dette tilfælde. På den måde kan vi vise materialet for folk, der kender hinanden godt og teste hvilke emner, der naturligt vil blive diskuteret i sociale sammenhænge – inden de finder vej ud i den offentlige debat.

 

Vil du vide mere?

Kontakt Nana Baldwin Nielsen: nana.nielsen@millwardbrown.dk